Hasiči Uničov - JPO & SDH
Facebooková stránka jednotky
Na pořádání akcí a činnost přispívají:
     
JPO III/1-H-D - Jednotka SDH města Uničov
a SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Uničov
Šternberská 492, 783 91 Uničov

736778957 mládež
602571499 velitel
724373923 starosta

Fotogalerie

« Zpět na seznam

Požár místnosti se vzduchotechnikou - Uničov, Šumperská ul. - 5.1.2011

V úterý 5.1.11 v 8:28 byla povolána naše jednotka společně s HZS st. Uničov, HZS st. Litovel a JSDH Troubelice k likvidaci požáru místnosti se vzduchotechnikou v nové průmyslové zóně podniku Ingersoll Rand, který se rozšířil i na izolaci výrobní haly. Foto JSDH Uničov & web HZS Olomouc.

Info z HZS Olomouc (tiskový mluvčí):

Informaci o požáru přijala tísňová linka hasičů v 08:26 a k likvidaci požáru vyslalo operační středisko dvě jednotky profesionálních hasičů z Uničova a Litovle za posílení dobrovolnými jednotkami Uničov a Troubelice. Po prvotním průzkumu profesionální jednotkou z Uničova bylo upřesněno, že hoří v místnosti se vzduchotechnikou a odtud se požár rozšířil i do vedení vzduchotechniky a také do tepelné izolace opláštění místnosti ale i do zateplení střešních prostor. Rovněž byl proveden průzkum v dýchací technice v zakouřených sousedících prostorech brusírny a kanceláři a to z preventivních důvodů, zda se ve výrobní hale nenacházejí osoby.

 

Jednotky zahájili hasební práce vysokotlakým proudem. Požárem zcela zasaženou místnost se vzduchotechnikou a částečně zateplení pláště budovy hasiči lokalizovali během několika minut. Následně bylo provedeno odkrytí a rozebírání opláštění a dohašování menších ohnisek izolace ve střešní konstrukci. Hasiči na místě provedli celkové odkrytí plechů a rozebrání požárem zasažené izolační hmoty. Poté byl opětovně proveden průzkum požářiště a místo bylo předáno majiteli.

 Příčina vzniku požáru je v součastnosti v šetření a výše škody byla stanovena na 500tis korun.


















©2007- 2024 JSDH města Uničov | webdesign & provedení: Marek Dostál, aktualizace: Tomáš Trnka
Stránka má od 22.10.2007 návštěv: