Hasiči Uničov - JPO & SDH
Facebooková stránka jednotky
Na pořádání akcí a činnost přispívají:
     
JPO III/1-H-D - Jednotka SDH města Uničov
a SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Uničov
Šternberská 492, 783 91 Uničov

736778957 mládež
602571499 velitel
724373923 starosta

Fotogalerie

« Zpět na seznam

Požár kotelny - Uničov, ul. Šumperská, pila - 7.6.2011

V úterý 7.6.11 b 19:36 byla naše jednotka povolána společně s HZS st. Uničov (CAS MAN), HZS st. Litovel (CAS MAN a CAS T815) a JSDH Troubelice (CAS T148 a DA Avia) k likvidaci požáru objektu v areálu pily na Šumperské ulici v Uničově - pila u vlakového přejezdu.

Jednotky po příjezdu k místu události musely vyčkat u uzamčeného areálu na příjezd obsluhy vrátnice, nebylo možné se zásahovými vozidly dostat dovnitř. Během této doby velitel zásahu vyslal průzkumnou skupinu, ta potvrdila požár uvnitř pily a to zahoření strojové části výměníku a částečně i opláštění budovy.

Zasahující jednotky získaly informaci o možné přítomnosti osoby uvnitř hořící budovy a ihned zahájili vyhledávání. Hledanou osobu, zaměstnance, který se pokoušel požár před příjezdem hasičů uhasit, se hasičům velmi rychle podařilo nalézt a z budovy vyvést. Naštěstí nedošlo ke zranění a nebylo nutné povolat lékařskou pomoc.

Během několika dalších minut byl požár lokalizován, plameny poškodily i zaparkovaný vysokozdvižný vozík. Požár se rozšířil i na tepelné opláštění budovy, které bylo nutné částečně rozebrat a jednotky také provedly ochlazení strojové části výměníku. Místo požářiště následně odvětraly a provedly preventivní kontrolu termokamerou nejvíce zasažených míst požárem.

Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření, předběžná výše škody byla stanovena ve výši 200tis korun. Na místě 2 hlídky Policie ČR a zjišťovatel příčin požáru z centrální stanice v Olomouci.

Foto: HZS Olomouckého kraje
































©2007- 2024 JSDH města Uničov | webdesign & provedení: Marek Dostál, aktualizace: Tomáš Trnka
Stránka má od 22.10.2007 návštěv: